Πώς μπορείτε να στείλετε χρήματα στο Μπαγκλαντές;
🇧🇩

Συγκεντρώσαμε όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για να στείλετε χρήματα στους αγαπημένους σας στο Μπαγκλαντές με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Αυτό το διάστημα προσφέρουμε μια εξαιρετική συναλλαγματική ισοτιμία και ένα μπόνους 2,5% στη μεταφορά χρημάτων σας όταν στέλνετε χρήματα στο Μπαγκλαντές!

Στείλτε χρήματα σήμερα στο Μπαγκλαντές με PayLink – Western Union και επωφεληθείτε από την εξαιρετική συναλλαγματική ισοτιμία μας! Επιπλέον, ο παραλήπτης σας θα λάβει 2,5% επιπλέον χρήματα στη μεταφορά σας, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση του Μπαγκλαντές. Αυτό το κίνητρο έχει στόχο να αυξήσει τον όγκο των εμβασμάτων στο Μπαγκλαντές και τα αγαπημένα σας πρόσωπα θα παραλάβουν το επιπλέον ποσό του 2,5% απλώς εάν στείλετε χρήματα μέσω ενός νόμιμου φορέα μεταφοράς χρημάτων όπως η PayLink-Western Union.

Αυτό ισχύει για όλες τις μεθόδους μεταφοράς χρημάτων που παρέχονται από την PayLink – Western Union στο Μπαγκλαντές, είτε στέλνετε χρηματα απευθείας σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές είτε για μεταφορές χρημάτων για παραλαβή μετρητών.

Τι πρέπει να κάνω για να πάρω το bonus 2.5%;

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε ένα σημείο εξυπηρέτησης PayLink – Western Union ή να στείλετε τα χρήματά σας online. Ο αποστολέας δεν χρειάζεται να παρέχει κανένα έγγραφο για μεταφορές χρημάτων έως 500.000 Tk. Το bonus 2,5% προστίθεται απευθείας στη μεταφορά.

Για πληρωμές άνω των 500.000 Tk, ο αποστολέας πρέπει να προσκομίσει ένα αντίγραφο του διαβατηρίου του και μια επιβεβαίωση απασχόλησης (επιστολή από τον εργοδότη κ.λπ.), ή εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, αντίγραφο της άδειας επιχείρησης.

Τα πρόσθετα έγγραφα πρέπει να προσκομιστούν εντός 60 ημερών.

Πώς θα επωφεληθεί ο αποδέκτης του κινήτρου 2,5%;

Για χρήματα που αποστέλλονται σε μετρητά στο Μπαγκλαντές, το ποσό του bonus 2,5% θα καταβληθεί σε μετρητά.

Για χρήματα που αποστέλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό στο Μπαγκλαντές, το 2,5% bonus θα καταβληθεί απευθείας στον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη.

Αυτό εφαρμόζεται κάθε φορά που στέλνετε χρήματα στο Μπαγκλαντές, ώστε να μπορείτε να στέλνετε όσες φορές θέλετε και σε κάθε συναλλαγή που στέλνετε ο παραλήπτης σας θα ανταμείβεται με 2,5% επιπλέον χρήματα.

Η Western Union έχει το μεγαλύτερο δίκτυο πρακτόρων στο Μπαγκλαντές όπου ο παραλήπτης σας μπορεί να εισπράξει τα χρήματα:

AB BANK LIMITED
AGRANI BANK LIMITED
BANGLADESH KRISHI BANK
BANGLADESH POST OFFICE
BANK ASIA LIMITED
BRAC BANK LTD.
DHAKA BANK LIMITED
DUTCH BANGLA BANK LTD
SLAMI BANK BANGLADESH LIMITED
JANATA BANK LIMITED
MERCANTILE BANK LIMITED
NATIONAL BANK LTD
NCC BANK LIMITED
PRIME BANK LTD
PUBALI BANK LTD
RUPALI BANK LIMITED
SONALI BANK LIMITED
SOUTHEAST BANK LTD
TRUST BANK LIMITED
UNITED COMMERCIAL BANK LTD
UTTARA BANK LIMITED

Σημειώστε ότι πρέπει να έχετε υπηκοότητα Μπαγκλαντές, να εργάζεστε στο εξωτερικό, αλλά να μην πληρώνεστε από κυβέρνηση ή νομικό, αυτόνομο ή ημιαυτόνομο φορέα. Η πρωτοβουλία ισχύει επίσης για κατοίκους του Μπαγκλαντές που «έχουν καταγωγή από το Μπαγκλαντές αλλά έχουν ξένη υπηκοότητα για οποιονδήποτε λόγο». Δεν ισχύει για μεταφορές όπου ο αποστολέας δεν είναι υπήκοος Μπαγκλαντές.

Στείλτε χρήματα στους φίλους και την οικογένειά σας στο Μπαγκλαντές σήμερα για να επωφεληθούν από το bonus 2,5% και μοιράστε χαμόγελα.

ή

Εκτός από όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεστε για τις μεταφορές χρημάτων στο Μπαγκλαντές, έχουμε συγκεντρώσει επίσης ορισμένα πρόσθετα στοιχεία που στοιχηματίζουμε ότι θα τα βρείτε ενδιαφέροντα.

Γνωρίζατε ότι το Μπαγκλαντές δεν υπήρχε μέχρι το 1971;

Το σημερινό Μπαγκλαντές ήταν μέρος της αυτοκρατορίας των Μουγκάλ μέχρι την άφιξη του Βρετανού Ρατζ. Όταν τελείωσε η κατακτηση των Βρετανών, η χώρα χωρίστηκε σε δύο μέρη με βάση τη θρησκεία. Το πρώτο, το ινδουιστικό τμήμα της Ινδίας και τα υπόλοιπα μουσουλμανικά τμήματα του Μπαγκλαντές και του Πακιστάν, και τα δύο υπό την ίδια κυβέρνηση του Πακιστάν.

Γνωρίζατε ότι το Μπαγκλαντές είναι μια εξαιρετικά πυκνοκατοικημένη χώρα με σχεδόν 160 εκατομμύρια κατοίκους; Είναι η 8η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Η Ντάκα είναι η 5η μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο και η πιο πυκνοκατοικημένη. Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, υπάρχουν 45.000 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Η πυκνότητα της Ντάκα είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της Μαδρίτης και τέσσερις φορές μεγαλύτερη από της Σιγκαπούρης, της 9ης πόλης στην ίδια κατηγορία.

bangladesh 2

Το πιο εκπληκτικό γεγονός για το Μπαγκλαντές είναι ότι έχει την πιο μακροχρόνια κυβέρνηση υπό τις γυναίκες.

Ίσως εκπλαγείτε, αλλά το Μπαγκλαντές έχει γυναίκα πρωθυπουργό, τη Sheikha Hasina, από το 2009 και είναι στην εξουσία για τρίτη συνεχόμενη θητεία.

Η Hasina, ωστόσο, δεν ήταν η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Μπαγκλαντές. Η Khaleda Zia ήταν πρόεδρος από το 1991 έως το 1996 και ήταν ο δεύτερος αρχηγός κράτους σε μια μουσουλμανική χώρα.

Από το 1971, το Μπαγκλαντές ηγείται από γυναίκες ηγέτες για 25 χρόνια (και εξακολουθεί να είναι).

Ένα άλλο εκπληκτικό γεγονός για το Μπαγκλαντές είναι ο Γεωγραφικός Πλούτος της χώρας. Γνωρίζατε ότι η μεγαλύτερη παραλία στην Ασία βρίσκεται στο Μπαγκλαντές; Ωστόσο, μην περιμένετε να δείτε κόσμο με μπικίνι εκεί.

bangladesh 3

H Cox’s Bazar είναι μια παραλία στον κόλπο της Βεγγάλης, η μεγαλύτερη στην Ασία, η τρίτη στον κόσμο και η μεγαλύτερη συνεχής παραλία. Έχει μήκος 120 χλμ.

Δεν πρόκειται για μια τυπική παραλία της Νοτιοανατολικής Ασίας, με λευκή άμμο και backpackers, αλλά θα βρείτε άφθονο τουρισμό, ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση και πολλά ξενοδοχεία.

Ωστόσο, ο μουσουλμανικός πληθυσμός της χώρας είναι πολύ συντηρητικός και δεν ανέχεται τα ρούχα για κολύμπι, επομένως θα πρέπει να περιμένετε να πάτε για μπάνιο ή ακόμα και να κολυμπήσετε στο νερό πλήρως ντυμένοι.

Στο Μπαγκλαντές, θα βρούμε επίσης τον μεγαλύτερο Δέλτα ποταμού του κόσμου

Το Δέλτα της Βεγγάλης είναι το μεγαλύτερο δέλτα ποταμού παγκοσμίως. Τροφοδοτείται από δύο μεγάλους ποταμούς των Ιμαλαΐων, τον Γάγγη και τον Βραχμαπούτρα και έναν ποταμό εκτός Ιμαλαΐων, τον Μέγκνα, που τροφοδοτείται από δύο άλλους μεγάλους ποταμούς, τον Πάντμα και τον Τζαμούνα.

Η Βεγγάλη φιλοξενεί περίπου 130 εκατομμύρια ανθρώπους, οι οποίοι εξαρτώνται από τη γεωργία για να επιβιώσουν.

Το δέλτα φιλοξενεί επίσης τα πιο εκτεταμένα μαγγρόβια του κόσμου, τα Sundarbans, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO που καλύπτει 10.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα σε όλο το Μπαγκλαντές και την Ινδία, ενώ το 60% ανήκει στο Μπαγκλαντές.

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Μπαγκλαντές συνεχίζονται και δεν περιορίζονται σε πολιτιστικά θέματα.

Το 2016, η Κεντρική Τράπεζα του Μπαγκλαντές ήταν ο στόχος μιας από τις μεγαλύτερες ληστείες τραπεζών στην πρόσφατη ιστορία.

Χάκερς προσπάθησαν να κλέψουν περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε 35 μικρότερες συναλλαγές μέσω του δικτύου SWIFT. Υπάρχουν ακόμη έρευνες για να βρεθούν τα χρήματα.

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη για το Μπαγκλαντές ότι πολλές μάρκες ρούχων παγκοσμίως προμηθεύονται τα προϊόντα τους από εκεί, με περίπου 4.000 εργοστάσια ενδυμάτων να λειτουργούν αυτήν τη στιγμή.

Ενώ η βιομηχανία έχει ανεβάσει την οικονομία του Μπαγκλαντές και έχει βοηθήσει στην ενδυνάμωση των γυναικών, πολλές συζητήσεις υπάρχουν αναφορικά με τις πρακτικές και τα πρότυπα ασφαλείας της.

Πράγματι, το 2013, το Rana Plaza ισοπεδώθηκε, ένα συγκρότημα που φιλοξενούσε πολλά εργοστάσια ενδυμάτων κοντά στη Ντάκα. Πάνω από 1.000 εργάτες καταπλακώθηκαν μέχρι θανάτου και άλλοι 2.500 εργάτες τραυματίστηκαν.

Το Μπαγκλαντές αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα σχετικά με τη χρήση της παιδικής εργασίας, τις ώρες εργασίας, την υποπληρωμή και την έλλειψη κατάλληλου εξοπλισμού ασφαλείας γύρω από επικίνδυνα μηχανήματα.

Τα προαναφερθέντα εξηγούν γιατί το Μπαγκλαντές εξακολουθεί να θεωρείται μια από τις φτωχότερες χώρες στον κόσμο, με το 31,5% του πληθυσμού 161 εκατομμυρίων ανθρώπων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

bangladesh 4

Το χάσμα πλούτου στο Μπαγκλαντές είναι επίσης εκπληκτικό. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και δημοσιεύθηκαν από την Παγκόσμια Τράπεζα δείχνουν ότι το πιο φτωχό 20% του πληθυσμού ήλεγχε μόνο το 8,9% του συνολικού πλούτου της χώρας το 2010 και το πλουσιότερο 20% το 41,5%.

Στείλτε χρήματα στους φίλους και την οικογένειά σας στο Μπαγκλαντές σήμερα για να επωφεληθείτε από το κίνητρο 2,5% και να μοιραστείτε χαμόγελα.

Πηγές:
https://wanderwisdom.com/travel-destinations/10-Eye-Opening-Facts-about-Bangladesh

https://www.onceinalifetimejourney.com/inspiration/interesting-facts-about-bangladesh/

Στείλτε κάτι περισσότερο από χρήματα στους φίλους σας στo Μπανγκλαντές

ή

Σου φάνηκε ενδιαφέρον;
Μπορείς να το μοιραστείς

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin