Η Western Union μένει πιστή στη δέσμευσή της να μεταφέρει χρήματα με ακεραιότητα και να συνδέει τους ανθρώπους με την παγκόσμια οικονομία

Η Western Union, ηγέτης στις μεταφορές χρημάτων παγκοσμίως, κυκλοφόρησε την ετήσια Έκθεση της “Environmental, Social, and Governance (ESG) Report”, με  την οποία προβάλει έμπρακτα τα επιτεύγματα της για το οικονομικό έτος 2019 προς τη δέσμευσή της να μεταφέρει χρήματα με υπευθυνότητα και να συνδέσει ανθρώπους και επιχειρήσεις με την παγκόσμια οικονομία.

Η παροχή κινήτρων ανάπτυξης στους πελάτες και για τους αντιπροσώπους της, ακόμη και τους χειριστές της παραμένει το κύριο μέλημα της Western Union στην προσπάθειά της να συνεισφέρει σε ένα καλύτερο παγκόσμιο ‘μέλλον’.

Η έκθεση περιλαμβάνει τους τομείς  στους οποίους η Western Union έχει παγκόσμιο αντίκτυπο και παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα:

Σύνδεση ατόμων και επιχειρήσεων με την παγκόσμια οικονομία: Μεταφέροντας χρήματα ενώνουμε ανθρώπους, κοινότητες, επιχειρήσεις και άλλους φορείς μέσω των online καναλιών μας αλλά και του μεγαλύτερου και αξιόπιστου δικτύου συνεργατών. 

  • Περίπου το 85% των χρημάτων που μεταφέρονται χρησιμοποιούνται για βασικές ανάγκες όπως υγειονομική περίθαλψη, φαγητό, ενοίκιο και εκπαίδευση
  • 25% + των πελατών της WU έχουν στείλει μετρητά για εκπαίδευση, σύμφωνα με έρευνα μεταξύ των πελατών

Εξυπηρέτηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων: Η Western Union είναι ένας κρίσιμος συνεργάτης που βοηθά τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να «ξεκλειδώσουν» ευκαιρίες συνδέοντας τις με την παγκόσμια οικονομία και επιτρέποντας τη συμμετοχή τους στο εμπόριο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, 7 στις 10 θέσεις εργασίας σε αναπτυσσόμενες αγορές δημιουργούνται από μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις με λιγότερους από 250 υπαλλήλους.

Επιπλέον, η Western Union παραμένει στο πλευρό των μεταναστών, των προσφύγων και άλλων εκριζωμένων ατόμων δίνοντάς τους ευκαιρίες για βελτίωση της ζωής τους. Εκτός από την παροχή των βασικών αναγκών, τα εμβάσματα που στέλνονται στις πατρίδες τους χρησιμεύουν ως κινητήρια δύναμη για ανάπτυξη. Δημιουργούν εισοδήματα και θέσεις εργασίας ενώ μετασχηματίζουν οικονομίες και τελικά ολόκληρες κοινωνίες.

Μεταφορά χρημάτων με σεβασμό στους νόμους και τους κανονισμούς: Η WU συνεργάζεται στενά με τους αρμόδιους φορείς για να εμποδίσει και να καταπολεμήσει τον εκβιασμό, τη φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και γενικότερα τις παράνομες ενέργειες.

  • H Western Union κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχει επενδύσει σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο πλαίσιο συμμόρφωσης της με διεθνή πρότυπα και κανονισμούς.
Western Union_results_2019

Το 2019, το Ίδρυμα Western Union και οι εκπρόσωποί του, οι χειριστές και οι συνάδελφοι, ενθάρρυναν τους πληθυσμούς που στερούνται βασικών αγαθών και υπηρεσιών, να έρθουν πιο κοντά με την παγκόσμια οικονομία μέσω της ενίσχυσης της εκπαίδευσης και άλλων προγραμμάτων κοινωνικής υποστήριξης.

Το Ίδρυμα Western Union έχει διαθέσει περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια σε δράσεις που προάγουν την εκπαίδευση και ενισχύουν την φιλανθρωπική δραστηριότητα σε 137 χώρες από το 2001.

  • Ένα ακόμη σημαντικό αποτύπωμα της Western Union στην παγκόσμια κοινωνία, είναι ότι ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού είναι γένους θηλυκού, ότι το 40% των υψηλά ιστάμενων θέσεων ανήκει σε γυναίκες και ότι αυτός ο αριθμός συνεχίζει να αυξάνεται!

Τέλος, το 2019, η Western Union αναγνωρίστηκε ως «Best Adoption-Friendly Workplace» από το Ίδρυμα Dave Thomas. Παγκοσμίως, η Western Union προσφέρει οικονομική στήριξη και άδεια μετ ‘αποδοχών για υπαλλήλους της που υιοθετούν ένα παιδί ή περισσότερα παιδιά κάτω των 18 ετών.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όλα τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης εδώ

Σας φάνηκε ενδιαφέρον; Μπορείτε να το μοιραστείτε..

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn