Κωδικός Ελέγχου Μεταφοράς Χρημάτων (MTCN): Όλα όσα πρέπει να ξέρεις

mtcn

Όλα είναι πιο εύκολα όταν μπορείς να έχεις τον απόλυτο έλεγχο, σωστά; Με την PayLink – Western Union έχεις τον απόλυτο έλεγχο κάθε μεταφοράς χρημάτων που πραγματοποιείς, με τον πιο απλό τρόπο: τον κωδικό ελέγχου μεταφοράς MTCN. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στο τι ακριβώς είναι ο MTCN και πώς θα σε βοηθήσει να γνωρίζεις τα πάντα για την αποστολή σου, ανά πάσα στιγμή!

Τι είναι ο κωδικός ελέγχου μεταφοράς χρημάτων MTCN;

Όταν στέλνεις χρήματα είτε online, είτε μέσω του mobile app της PayLink – Western Union, είτε από σημείο εξυπηρέτησης, η μεταφορά σου λαμβάνει έναν μοναδικό δεκαψήφιο αριθμό. Αυτός ο αριθμός ονομάζεται MTCN ή, αλλιώς, κωδικός ελέγχου μεταφοράς χρημάτων. Με τον MTCN μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε την κατάσταση της μεταφοράς, τόσο εσύ, όσο και ο παραλήπτης των χρημάτων.

Πού μπορώ να βρω τον MTCN μου;

Εάν έστειλες χρήματα από το website ή το mobile app της PayLink – Western Union, ο MTCN θα βρίσκεται στην ηλεκτρονική απόδειξη και στο email επιβεβαίωσης που θα λάβεις. Εάν έκανες την μεταφορά σε ένα από τα 1400 σημεία εξυπηρέτησης, ο αριθμός θα αναγράφεται στην φόρμα συναλλαγής σου. Για κάθε μεταφορά χρημάτων, θα λάβεις έναν μοναδικό MTCN. Εάν κάνεις πολλές μεταφορές ταυτόχρονα, κάθε μία θα έχει διαφορετικό αριθμό παρακολούθησης.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τον MTCN;

Τόσο εσύ, όσο και ο παραλήπτης σου θα χρειαστείτε τον MTCN. Αρχικά, με τον MTCN μπορείτε και οι δυο να ελέγξετε την κατάσταση της μεταφοράς. Ο παραλήπτης θα χρειαστεί τον MTCN για να παραλάβει τα χρήματα από σημείο εξυπηρέτησης της Western Union, εάν αυτός είναι ο τρόπος που έχεις επιλέξει για την παραλαβή των χρημάτων*. Επιπλέον, αν χρειαστεί να επικοινωνήσεις με την εξυπηρέτηση πελατών για μια μεταφορά χρημάτων, θα σου ζητηθεί ο MTCN. Σημαντική σημείωση: Μην μοιράζεσαι με κανέναν τον αριθμό παρακολούθησής σου, πέραν του παραλήπτη.

*Κατά τη διαδικασία παραλαβής από σημείο εξυπηρέτησης, ο παραλήπτης θα πρέπει να έχει μαζί τον MTCN και την ταυτότητά του.

Πώς μπορώ να παρακολουθήσω τον MTCN μου;

Για να παρακολουθήσεις την κατάσταση της μεταφοράς σου σε πραγματικό χρόνο, απλά πήγαινε στη σελίδα Παρακολούθηση μεταφοράς και πληκτρολόγησε τον δεκαψήφιο αριθμό. Μπορείς να παρακολουθήσεις τον MTCN σου και μέσω της εφαρμογής της PayLink – Western Union, οποτεδήποτε και οπουδήποτε. Για να μπορέσει να δει και ο παραλήπτης την κατάσταση της μεταφοράς, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μοιραστείς μαζί του τον MTCN.

Σου φάνηκε ενδιαφέρον;
Μπορείς να το μοιραστείς

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin