Tαξιδεύουμε ξανά,
αλλά τίποτα δεν είναι ίδιο με όλα όσα είχαμε συνηθίσει.

Η “νέα κανονικότητα” που έχει επιφέρει η πανδημία του COVID 19 και για τα ταξίδια είναι πλέον γεγονός.
Ο χρόνος εκτός πτήσεων μας έδωσε χρόνο να σκεφτούμε και να προσαρμοστούμε.

Και όχι μόνο στα ταξίδια με αεροπλάνο αλλά και στις μετακινήσεις με πλοία ή και με λεωφορεία και τρένα.

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη, οι αποστάσεις μεταξύ μας παραμένουν ενώ και οι διαθέσιμες θέσεις μειώνονται.

Πρόσφατες έρευνες από πηγές όπως η Global Business Travel Association και μια νέα έρευνα BVK που εστιάζει στις προτιμήσεις επαναφοράς ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ δείχνουν ότι η  «νέα κανονικότητα» του ταξιδιού δεν θα μοιάζει με τίποτα που έχουμε δει στο παρελθόν.

Οι Αμερικάνοι πολίτες που έλαβαν μέρος στην έρευνα έδειξαν ότι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν κάποια ‘ρίσκα’ για να ανακτήσουν την ελευθερία τους.
Το δικαίωμα να πάμε εκεί που θέλουμε, όταν θέλουμε, για οποιονδήποτε λόγο θέλουμε, είναι πολύ υψηλό στη λίστα των ελευθεριών που θέλουμε πίσω.

PayLink _WU_TRAVEL WHILE COVID19

Λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραπάνω συνθήκες, πώς μπορούν οι ταξιδιώτες να προγραμματίσουν το ταξίδι τους έτσι ώστε να διευκολύνουν την ταξιδιωτική τους ζωή;

  • Σκεφτείτε το διεθνές ταξίδι ως premium. Συνειδητοποιήστε ότι ίσως χρειαστεί να πληρώσετε παραπάνω από όσα υπολογίζετε για να αποδείξετε την κατάσταση της υγείας ή τον εμβολιασμό σας.
  • Χρησιμοποιήστε τα μίλια σας με σύνεση. Οι αεροπορικές εταιρείες επικοινωνούν με τους κατόχους μιλίων και πόντων για να γνωρίζουν ότι τα μίλια τους δεν θα λήξουν πρόωρα.
  • Ξεκινήστε να οργανώνετε τα ταξίδια σας με πρακτορεία. Ένας καλός ταξιδιωτικός πράκτορας θα σας προσφέρει τις πιο ευέλικτες διαθέσιμες ρυθμίσεις που χρειάζεστε.
  • Αναβάλετε ταξίδια με διαφορετικά ηλικιακά groups. Ο κίνδυνος ταξιδιού με πάνω από 60 άτομα ενέχει ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο πόσο μάλλον όταν είναι μαζί με παιδιά και γονείς.
  • Πληρώστε έστω και λίγο παραπάνω για να έχετε ευελιξία στα ταξίδια σας. Μην αγοράζετε προϊόντα, ξεναγήσεις ή δωμάτια ξενοδοχείου για τα οποία δεν μπορείτε να λάβετε τουλάχιστον μερική επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση περιορισμού λόγω της πανδημίας.
  • Επιλέξτε να ταξιδέψετε σε προορισμούς όπου έχετε επαφές ή οικογένεια με την οποία μπορείτε να μείνετε σε περίπτωση διακοπής λειτουργίας. Οι πρόσφατες εμπειρίες χιλιάδων ανθρώπων που κατέληξαν σε παρατεταμένες διακοπές μπορούν να σας πείσουν. Εάν έχετε οικογένεια ή φίλους σε έναν συγκεκριμένο προορισμό, ενδέχεται να είστε σε θέση να μείνετε μαζί τους αντί ενός ξενοδοχείου, έως ότου βρείτε τον δρόμο για πίσω στο σπίτι.
  • Φροντίστε εκ των προτέρων για να οργανώσετε σωστά το ταξίδι σας. Αυθόρμητες εξορμήσεις από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορούν πλέον να χωρέσουν στη “νέα πραγματικότητα”. Οργάνωση και προγραμματισμός θα σας βοηθήσουν να πάτε με ασφάλεια και χωρίς καθυστερήσεις στον προορισμό σας.

 Μην ξεχνάτε!

Μη χάσετε σε καμία περίπτωση και μην παραλείψετε ποτέ το βασικό αξεσουάρ των ταξιδιών σας, τη μάσκα προστασίας σας και ακολουθήστε όσο πιο πιστά μπορείτε όλες τις οδηγίες από τους αρμόδιους φορείς.

Πλύνετε τα χέρια σας καλά και συχνά με σαπούνι και νερό ή χρησιμοποιήστε απολυμαντικό, ειδικά μετά από βήχα ή φτάρνισμα και πριν αγγίξετε και καταναλώσετε φαγητό.

Δείτε επίσης τις συμβουλές για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες συγκεκριμένα για την Ελλάδα που παρέχονται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγές: www.westerunion.gr www.forbes.com www.visitgreece.gr

Σου φάνηκε ενδιαφέρον; Μπορείς να το μοιραστείς

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
stay safe