Γιορτάζουμε τη Διεθνή Ημέρα Οικογενειακών Εμβασμάτων (IDFR)!

Η Διεθνής Ημέρα Οικογενειακών Εμβασμάτων (IDFR) είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (A / RES / 72/281) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Ιουνίου.
Κάθε χρόνο, δισεκατομμύρια δολάρια σε εμβάσματα αποστέλλονται από μετανάστες στις οικογένειές τους πίσω στην πατρίδα τους οπουδήποτε στον κόσμο.
Αν και αυτά τα χρήματα παρέχουν πρωτίστως βοήθεια σε οικογένειες που τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν βασικές ανάγκες και να επενδύσουν στο μέλλον τους, έχουν επίσης σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο στην ευρύτερη περιοχή όπου διοχετεύονται.
Λαμβάνοντας υπόψη τον όγκο των εμβασμάτων και τις εξελίξεις σε ψηφιακό επίπεδο, οι αγορές εμβασμάτων εξελίσσονται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια.
Εν τω μεταξύ, η αναγνώριση της συμβολής περισσότερων από 200 εκατομμυρίων μεταναστών στη βελτίωση της ζωής των 800 εκατομμυρίων μελών της οικογένειάς τους πίσω στο σπίτι, είναι γεγονός.

PayLink Western Union International Day of Family Remittances

Δημιουργούν ένα μέλλον ελπίδας για τα παιδιά τους. Ένα σημαντικό ποσοστό αυτών των χρημάτων πηγαίνει σε αγροτικές περιοχές, όπου η φτώχεια και η πείνα είναι διαδεδομένες, και όπου τα εμβάσματα αυτά έχουν μεγαλύτερη αξία.
Τα Ηνωμένα Έθνη στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τη συμβολή των οικογενειακών εμβασμάτων. Εκατομμύρια νοικοκυριά, κοινότητες, χώρες και ολόκληρες περιοχές εξαρτώνται από αυτά .
Οι μετανάστες είναι ζωτικοί συντελεστές τόσο στα μέρη όπου ζουν όσο και στην πατρίδα τους. Εκτιμάται ότι τα εμβάσματα των μεταναστών κατευθύνονται από περίπου 40 χώρες αποστολής προς  περισσότερες από 125 χώρες υποδοχής παγκοσμίως.
Στις 19 Μαρτίου 2020, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε παγκόσμια αλληλεγγύη στην απάντηση στην κρίση του κοροναϊού, δηλώνοντας, “τα εμβάσματα αποτελούν τη σωτηρία στον αναπτυσσόμενο κόσμο – ειδικά τώρα”.
Οι αυστηροί περιορισμοί, το ‘lock-down’ και οι απαγορεύσεις ταξιδιών που επιβάλλονται οδήγησαν  στη δραματική μείωση των θέσεων εργασίας στη διάρκεια του COVID-19 και την σημαντική μείωση αποστολής εμβασμάτων.

  • 270 εκατομμύρια μετανάστες έστειλαν 554 δισεκατομμύρια δολάρια σπίτι στις αναπτυσσόμενες χώρες το 2019 – αριθμός που ξεπερνά για πρώτη φορά τις ροές άμεσων ξένων επενδύσεων και είναι 3 φορές πολλαπλάσιος της ετήσιας επίσημης αναπτυξιακής βοήθειας, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.

«Είναι θέμα χρόνου οι φτωχές οικογένειες να μην είναι σε θέση να αγοράσουν τα βασικά», δήλωσε ο Dilip Ratha, επικεφαλής συγγραφέας μελέτης της Παγκόσμιας Τράπεζας που υπολόγισε μια δραματική πτώση 20% – περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια – εμβασμάτων στις  αναπτυσσόμενες χώρες το 2020 και δεν θα επιστρέψουν σε επίπεδα προ πανδημίας για πολλά χρόνια μετά από αυτό.

PayLink Western Union International Day of Family Remittances

«Τα εμβάσματα είναι η σωτηρία», δήλωσε ο de Vasconcelos, ο οποίος εργάζεται στο Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης του ΟΗΕ (IFAD).
“Είναι έκτακτη ανάγκη τώρα.”
Σύμφωνα με το IFAD, ένας στους εννέα ανθρώπους παγκοσμίως – περίπου 800 εκατομμύρια – επωφελήθηκε από διεθνή εμβάσματα το 2019.

«Η μείωση εμβασμάτων επηρεάζει το ένα τρίτο, ή ίσως το ήμισυ της ανθρωπότητας»

Φέτος, σχεδόν όλες οι περιοχές του κόσμου θα παρουσιάσουν υφεση.

Τώρα είναι ώρα για όλους μας να αναλάβουμε δράση!

Πώς το κάνουμε αυτό;

Εργαζόμαστε πάντα για να σας παρέχουμε με συνέπεια τις καλύτερες χρεώσεις και τιμές που  ανταποκρίνονται στη δέσμευση για την ασφάλεια της μεταφοράς χρημάτων μέσω του παγκόσμιου δικτύου της Western Union.

Σας  ενθαρρύνουμε να χρησιμοποιήσετε διεθνώς αναγνωρισμένες πλατφόρμες μεταφοράς χρημάτων και να μειώσετε τις άτυπες συναλλαγές. Είμαστε πάντα εδώ για εσάς!!

Και σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια με τη μεταφορά σας, κάποιος είναι πάντα στη διάθεσή σας να σας εξυπηρετήσει! Απλώς καλέστε όποια μέρα θέλετε, ό,τι ώρα θέλετε στο

800 100 2020 (χωρίς χρέωση από σταθερό) ή στο (+30) 210 900 5000 από κινητό.

Πηγές: un.org, westernunion.com, reuters.com

#FamilyRemittances

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn