8+1 πράγματα που δε γνωρίζουμε για το Πακιστάν 🇵🇰

Εξαιτίας της πολυετούς υπερβολής των μέσων ενημέρωσης, οι Πακιστανοί σε όλο τον κόσμο δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις λανθασμένες κοινές αντιλήψεις και να εξηγήσουν τι περιλαμβάνει η κουλτούρα τους. Πέρα από το έλλειμμα δημοκρατικής και οικονομικής ευημερίας, η πακιστανική κοινωνία των πολιτών εργάζεται ανθεκτικά ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες για να διατηρήσει ανέγγιχτο αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία, τη ζωντανή κουλτούρα της χώρας.

pakistan western union

1. Εθνική ποικιλομορφία

Ο πολιτισμός του Πακιστάν είναι ένα χωνευτήρι περσικών, ινδικών, αφγανικών, κεντροασιατικών, νοτιοασιατικών και δυτικών ασιατικών επιρροών. Πάνω από 15 μεγάλες ομάδες εθνών συναντώνται στο Πακιστάν, οι οποίες συνυπάρχουν και παράλληλα διαφέρουν ως προς τα φυσικά χαρακτηριστικά, τις ιστορικές γραμμές αίματος, τους τύπους ενδυμάτων, τα έθιμα, το φαγητό και τη μουσική. Θα συναντήσει κανείς στο Πακιστάν τους Σίντι, Παντζάμπι, Μπαλόχ, Παστούν, Χαζάρα, Μακράνι, Κασμίρ και Μπαλτίς και άλλες ομάδες που προέρχονται από περιοχές όπως η κοιλάδα του Ινδού, η Αφρική ή το Θιβέτ. Η πνευματική δύναμη του Ισλάμ έχει επίσης διαμορφώσει έντονα τον πακιστανικό πολιτισμό.

2. Στο Πακιστάν μπορείς να ακούσεις μεταξύ 73 και 76 διαφορετικές γλώσσες

Οι περισσότερες γλώσσες ανήκουν στην ινδοϊρανική ομάδα, συμπεριλαμβανομένης της Ούρντου, της εθνικής γλώσσας. Εθνική γλώσσα είναι η Ούρντου, ενώ ως επίσημη γλώσσα χρησιμοποιείται και η αγγλική. Μολονότι η Ούρντου ομιλείται ως πρώτη γλώσσα από μόλις 8 % των Πακιστανών, υπολογίζεται ότι περίπου 80-90 % των κατοίκων χρησιμοποιούν την Ούρντου ως δεύτερη γλώσσα για τις καθημερινές τους συναλλαγές. Άλλες κύριες γλώσσες του Πακιστάν είναι η Παντζάμπι, η Σίντι, η Σαραϊκή (διάλεκτος της Παντζάμπι), η Πάστο, η Βελουχική, η Χίντκο, η Μπραχούι.

3. Οι Πακιστανοί αγαπούν τη μουσική

Η μεγάλη ποικιλία στην κουλτούρα έχει εκθέσει τους Πακιστανούς μουσικούς σε πολλές διαφορετικές ποιητικές μορφές, στυλ και γλώσσες. Οι σύγχρονοι μουσικοί πειραματίζονται επίσης με σύγχρονες τεχνικές και αναπτύσσουν fusions μπλουζ, φανκ, ροκ και τζαζ στη γλώσσα Ούρντου.

4. Οι Πακιστανοί είναι εξαιρετικοί τεχνίτες

Η πακιστανική τέχνη περιλαμβάνει πολλά στυλ, με υλικά και αισθητική που περνούν από γενιά σε γενιά. Η αραβική καλλιγραφία είναι μια από τις πιο διάσημες δεξιότητες που συναντάμε σε πολλά τοπικά κτίρια, τοποθεσίες και τοιχογραφίες, όπως επίσης πίνακες ζωγραφικής, έργα χαλκού και ξυλογλυπτική. Η κεραμική, κυρίως η μπλε κεραμική, τυπική της Σιντ και του Μουλτάν, λατρεύεται παγκοσμίως.

5. Οι Πακιστανοί αγαπούν πολύ το τσάι

Το Πακιστάν είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας τσαγιού. Τσάι καλλιεργείται επίσης και τοπικά. Το τσάι δεν είναι ένα απλό αφέψημα, αλλά συνδέεται με κάθε όψης της κοινωνικής ζωής στο Πακιστάν, είναι η αρχή και το τέλος της ημέρας. Η ώρα του τσαγιού είναι τόσο ξεχωριστή που όσοι μπορούν απολαμβάνουν  το απογευματινό τους τσάι σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων, που προσφέρουν πλούσιο μπουφέ με εδέσματα και όλα τα σχετικά συνοδευτικά.

pakistan western union

6. Οι Πακιστανοί είναι πολύ φιλόξενοι

Ακόμη και οι πιο φτωχοί εργάτες κάνουν ότι περνάει απ’ το χέρι τους για να βοηθήσουν τους επισκέπτες. Οι επισκέπτες γίνονται πάντα δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες. Οι πολιτιστικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις εμπνέουν τους Πακιστανούς να δείχνουν αγάπη και φροντίδα προς τους επισκέπτες. Ειδικά στο Ισλάμ, ο επισκέπτης είναι  ευλογία από τον Θεό και πρέπει να του δοθεί η καλύτερη δυνατή μεταχείριση.

7. Οι Πακιστανοί λατρεύουν το κρίκετ

Κι όμως μπορεί το κρίκετ να ήταν ένα άθλημα που παρουσιάστηκε στο Πακιστάν από τους Βρετανούς, αλλά σήμερα η χώρα το έχει κάνει δικό της και έχει δημιουργήσει μια από τις καλύτερες ομάδες κρίκετ στον κόσμο. Άλλα αθλήματα, όπως το squash ή το χόκεϊ και το μπάντμιντον, είναι επίσης πολύ δημοφιλή στο Πακιστάν. Το πόλο έχει επίσης ιδιαίτερη θέση στο βόρειο Πακιστάν, με μια από τις καλύτερες εγκαταστάσεις για πόλο στον κόσμο να βρίσκεται εκεί.

 8. Ο παραδοσιακός γάμος στο Πακιστάν και οι πολλοί καλεσμένοι

Οι πακιστανικοί γάμοι είναι γεμάτοι από χρώματα, όμορφα κεντημένα υφάσματα από μετάξι και σιφόν, άφθονο φαγητό, παραδοσιακά διακοσμημένες σκηνές και πολλή μουσική και χορό. Οι γάμοι στο Πακιστάν είναι μια σημαντική περίσταση, με τις προετοιμασίες να ξεκινούν μήνες πριν και τους εορτασμούς να διαρκούν από τρεις έως έξι ημέρες. Οι εορτασμοί συνήθως ξεκινούν με μια μέρα αφιερωμένη στην εφαρμογή της χέννας, ακολουθούμενη από μια βραδιά μουσικής και στη συνέχεια μια νύχτα τελετουργιών για την ευλογία του ζευγαριού.

pakistan western union wedding

9. Οι Πακιστανοί είναι ένας σκληρά εργαζόμενος λαός

Ο λαός του Πακιστάν θα διέπρεπε αν είχε την έντιμη πολιτική αντιπροσώπευση και την ηγεσία που τους αξίζει. Το πακιστανικό έθνος υποφέρει από υψηλά ποσοστά φτώχειας και αναλφαβητισμού. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις και η κακή διακυβέρνηση οδήγησαν σε τρομερά αποτελέσματα για τον απλό λαό, αλλά το πνεύμα του Πακιστάν παραμένει ζωντανό ανεξάρτητα από αυτά τα δεινά. Οι Πακιστανοί συνεχίζουν να ελπίζουν και να εργάζονται για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι Πακιστανοί είναι παθιασμένοι, συναισθηματικοί, εκφραστικοί και πολύπλευροι– όπως και η κουλτούρα τους. Τους αρέσει να γιορτάζουν με κάθε αφορμή. Τους αρέσει να δίνουν δώρα, να οργανώνουν γιορτές και να κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις με φίλους και την οικογένεια όσο πιο συχνά γίνεται. Ό,τι αγαπούν, οι Πακιστανοί το κάνουν με άφθονο κέφι και ενθουσιασμό.

source: theculturetrip.com

Στείλτε κάτι περισσότερο από χρήματα στους Πακιστανούς φίλους σας

ή

Σου φάνηκε ενδιαφέρον;
Μπορείς να το μοιραστείς

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin